Velkommen til sidene for sotingane og andre interresserte! www.langestrand.no Det er også mye aktuell informasjon på www.langestrand.info.

STARTSIDEN
NYTT
FORENINGER OG ORG.
OM SIDENE & KONTAKT
HISTORIE
KULTUR & ARBEID
PLAN & BESTEMMELSER
ARKIV

Klikk på logoene!innhold

DOKUMENTER FRA POLTI THORLEIF.
 
Han er kjent for mange og han var en ivrig Langestrand sympatisør. Thorleif ønsket å ta vare på vår felles historie og nedtegnet mye før det gikk i glemmeboken.

Heldig er den som da får telefon om at "har noe her som er fra Thorleif Kristiansen" eller fra noen andre sotinger. Denne gang var det fra Bjørn Nilsen som bodde i Eidgata som guttunge.
Det betyr som regel nedtegnelser over ting og stedsnavn fra litt eldre Langestrand. Denne gangen fikk LNS overlevert en rekke nedtegnelser og dokumenter for skanning slik at dere kan få dele hva vi leste. Her lå avtalen som ble undertegnet av ansvarlige fra Fritzøeverk og byen Larvik i 1821. Les selv, se grenseområdene og hva som er avtalt.

Les avtalen her:
(pdf 1,33 MB)

Ragnar Ridder-Nielsen 24. juni 2012

NY BOK KOMMER!
FAMILIEN FABRICIUS PÅ LANGESTRAND


Historien om overinspektørene Lauritz Fabricius og Frederik Ludvig Fabricius's liv i Laurvig på 1700-tallet blir bok. Den kommer i 2011 og blir tilgjengelig via Langestrands Nyttige Selskab.
Vi bringer her en smakebit fra historien som føres i pennen av Arne Fabricius.
Les utdraget og gled deg til boken kommer!

Last ned utdraget som pdf (484 kB)
(Langestrand 22.03.2011)

EGET MUSIKKORPS PÅ LANGESTRAND

Fritzøe-musikken satte engang fest og farge på byen.
Les mer og se stort bilde.

Ragnar Ridder-Nielsen 06. juli 2010KANINTYVERIER PÅ LANGESTRAND!
På siste møte i Langestrand seniorforening fortalte en eldre dame om at de hadde kanin under krigen. Til deres fortvilse ble den stjålet rett før den skulle "på middagsbordet". Les hele saken


Til startsiden
www.langestrand.noHÅNDBOK FOR HISTORISKE SPASERTURER
På Fritzøe Verk & Langestrand
NÅ ER DEN HER!

(8. juli 2011)