Velkommen til sidene for sotingane og andre interresserte! www.langestrand.no Det er også mye aktuell informasjon på www.langestrand.info.

STARTSIDEN
NYTT
FORENINGER OG ORG.
OM SIDENE & KONTAKT
HISTORIE
KULTUR & ARBEID
PLAN & BESTEMMELSER
ARKIV

Klikk på logoene!innhold

KANINTYVERIENE PÅ LANGESTRAND
Da jeg sist var på møte i Langestrand seniorforening fortalte en eldre dame om at de hadde hatt kanin under krigen. Til deres fortvilse ble den stjålet rett før den skulle " på middagsbordet ". De var sikre på hvem det var som var tyven, men ingenting kunne bevises. Derfor reagerte jeg, da jeg så følgende i Larvik Dagblad fra 1943:
"Flere kanintyverier de siste netter på Langestrand. Er tyveriene foretatt med tanke på salg av kjøtt?
De siste netter har det foregått en rekke kanintyverier. Forleden natt var det hele 8-9 kanineiere som måtte konstantere at det var forsvunnet dyr fra de. I natt ble det også fjernet 3 voksne kaniner fra et gårdsrom. Tyven lar seg ikke stoppe av låste gårdsrom eller bur. Burene brytes opp. Det ser ut til at tyven(e) stjeler med tanke for salg. Folk bør derfor være varsomme og se an selgeren hvis de blir tilbudt kjøtt. Litt forsiktighet skader jo ikke. Politiet forteller at en kanintyv er knepet, men han har innrømmet kun tyveri av 2 stk, men unnnskylder seg med at han var beruset. Dette tilfelle sier politiet har ikke noe med de nye tyverier å gjøre."

Ragnar Ridder-Nielsen 15. juni 2010
(Publisert 16. juni 2010)Til startsiden
www.langestrand.no

HÅNDBOK FOR HISTORISKE SPASERTURER
På Fritzøe Verk & Langestrand
NÅ ER DEN HER!

(8. juli 2011)